Pályaorientációs nap az 5-12. évfolyamon

 Október 28-án, pénteken tematikus pályaorientációs napot tartottunk diákjainknak Kövérné Pápai Éva és Zsohárné Stampfel Edit kollégák szervezésében, a Zalai Hazatérők Egyesületének és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zalaszentgróti Térségi elnökének, Fatér Balázs Istvánnak a segítségével.

Az iskola tanulói 11 állomáson ismerkedtek az egészségügy, az építőipar, a mezőgazdaság és erdészet, az élelmiszeripar, az elektronika, a gépipar, a vendéglátás és az idegenforgalom szakmai ágazataival. Ez a tájékoztató és szakmai segítő rendezvény elsősorban a végzős középiskolásoknak, a középiskola- és pályaválasztás előtt álló általános iskola 7-8. osztályába járó tanulók számára nyújtott hasznos információkat a munkaerő-piaci igényekhez igazodó pályaválasztási döntés meghozatalához.

Az alsóbb évfolyamos diákoknak nagy élményt is jelentett, hogy interaktív módon ismerkedhettek meg az egyes szakmákkal, beülhettek BRDM-2 harci járműbe, a komatsuba és a John Deere márkájú traktorba. A nyomdalátogatás során nemcsak a nyomdászattal, hanem a számítógépes grafikai tervezés folyamatával is találkozhattak.

A rendezvény lebonyolításában aktívan részt vettek a helyi és környékbeli vállalkozások is. A diákoknak nagyon tetszett, hogy az „Élő könyvtárban” személyesen beszélgethettek a helyi vállalkozókkal.

Szeretnénk köszönetet mondani a rendezvény résztvevőinek:

a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara képviseletében Horváth Évának, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Bangó-Rodek Viktóriának, Dávid Andreának, Oros Ildikónak, Paál Györgynek, Tódor Gábornak, az Élő könyvtár résztvevőinek: Bereczné Gelencsér Beátának, Dóka Évának, Horváth Ákosnak, Kovács Andreának és Zsankó Norbertnek, az OTP Bank Nyrt. képviseletében Fuisz Zsuzsannának, Pendli István egyéni vállalkozónak, a KÉT TARBUZA Kft. képviselőinek: Tarbuza Attilának és Balázs Eszternek, Aczél Zsuzsannának a Mayfly Rendezvényházból, Asperján Eszternek az Asperján Nyomdából, Fatér István Balázsnak Csáfordvölgyi Natúrpont szakmai vezetőjének, Kovács Györgyinek, Takácsné Rép Beatrix Fatimének és Zalai Hazatérők Egyesülete képviselőinek: Boda Adriennek és Danics Laurának.

 

Zaol újságcikk a pályaorientációs napról